Uitschakelen van UAC (gebruikersaccount beheer)

UAC (gebruikersaccount beheer) is een feature in windows 7 welke u in staat stelt om meer controle te krijgen over acties die programma’s uitvoeren op uw computer.
Bijvoorbeeld: als een programma een configuratie element in het Windows Register wil wegschrijven (waarvoor het programma administratie rechten nodig heeft) wordt u gewaarschuwd en moet u eerst toestemming geven. Als u toestemming geeft, kan het programma verder en schrijft het uw data weg in het het register. Deze toestemming is elke keer nodig wanneer u iets wilt wegschrijven.
Microsoft heeft deze handeling bedacht om spyware en virussen tegen te gaan. Deze bescherming heeft niet altijd zin. Spyware en virussen zittten doorgaans verstopt in een ander  programma.

Het telkens opnieuw toestemming vragen alvorens gegevens op te slaan, maakt het starten van programma’ s langzaam en geeft veel irritatie.
In het kader van: Windows 7 versnellen, kunt u deze optie uitschakelen en kunt u een programma sneller opstarten.

Vanuit het controlpanel ga naar:

  • “Gebruikersaccounts” en vervlogens naar User account.
  • Klik op de “Instellingen voor Gebruikersaccountbeheer wijzigen” knop.
    Er verschijnt een venster, zoals hier beneden, met een verticale schuifbalk.

windows-7 UAC instellingen wijzigen

  • Schuif naar het niveau “Nooit een melding weergeven”.
  • Klik op OK en start uw computer opnieuw op.

Nadat uw computer opnieuw is opgestart, zal niet meer telkens om een bevestiging gevraagd worden.

[linktable l1=’http://www.pc-sneller-maken.nl/windows-7-versnellen/’ l1txt=’Windows 7 sneller maken’ l2=’http://www.pc-sneller-maken.nl/windows-7/uitzetten-effecten-windows7/’ l2txt=’Uitzetten van visuele effecten in Windows 7′ l3=’http://www.pc-sneller-maken.nl/windows-7/uitschakelen-index-service/’ l3txt=’Uitschakelen van de search index in Windows 7′]

[footer]

Meet the Author

Admin
0 comments… add one

Leave a Comment