Internet versnellen: wijzig Firefox instellingen

Onder internetten verstaan we vooral het surfen op het internet.
Als u aan het surfen bent en u moet wachten voordat een pagina getoond wordt dan krijgt u het gevoel dat internet traag is. In deze post gaan we de instellingen van Firefox aanpassen om het het internetten te versnellen.    

Firefox

Heel veel mensen gebruiken Internet explorer als standaard browser, dit komt vooral omdat Internet Explorer(IE) standaard bij aankoop van de computer wordt meegeleverd.
Er zijn heel wat concurenten op het gebied van internetbrowsers, zo had je bijvoorbeel Netscape, een prachtige browser die niet concurentiestrijd aan kon met IE.
firefoxEen goede internet browser is op dit moment Firefox.   

Firefox is ontwikkeld door Mozilla en is compatible met het Windows, Linux en met Mac. Deze browser heeft alle coole features die u kunt verwachten van een goede internet explorer.
Deze browser is ontwikkeld om een traag internet te verkomen, en het biedt u functies om internet sneller te maken.
Deze functies gaan we activeren.    

Maar let op: er zijn veel factoren die u internet traag kunnen maken. Bijvoorbeeld als u veel browser add-ons (invoegtoepassingen) heeft, of een virus heeft dan zullen de instructies hieronder weinig effect hebben. Als u wilt controleren of u een virus heeft dan raadt ik Spyware doctor aan. Deze anti-virus biedt u een gratis systeem scan om te bepalen of er virussen of spyware op u computer actief zijn.    

Aanpassen configuratie FireFox

Open Firefox, en type in het adres balk: “about:config“.
Er wordt nu een pagina geladen met een waarschuwing: “Dit kan in overtreding zijn met uw garantie voorwaarde“.
Druk op de knop “Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik“.    

Er verschijnt nu een lange lijst met configuratie opties. Type in de “filter” box: “pipelining“.
De lijst is nu een stuk korter. U ziet ook verschillende kolomen, de kolomen “Voorkeurnaam” en “Waarde” zijn de kolomen waar u op moet letten.
Zoek het element met de naam “network.http.pipelining“. Dubbel klik op dat element en u ziet dat de waarde van dit element wijzigt naar “true“.
Door deze wijziging kan Firefix meerdere verzoeken tegenlijk verwerken.    

Zoek nu het element “network.http.pipelining.maxrequests” in de lijst.
Standaard staat deze waarde op 4. We veranderen deze waarde naar “8“. Dit nummer geeft aan hoeveel verzoeken firefox tegenlijk kan versturen naar webservers.
Door dubbel te klikken op dit element wordt een klein scherm geopend. Wijzig de waarde in dit venstern naar “8” en klik op “OK“.    

Zoek het element “network.http.proxy.pipelining” in de lijst. Dubbelklik op dit element zodat het de waarde “true” heeft.
Het eindresultaat ziet er zo uit:    

firefox-aanpassen

Klik op het plaatje om hem te vergroten

Sluit Firefox af en start hem opnieuw op. Uw browser kan door deze configuratie wijziging meer verzoeken tegenlijk afhandelen waardoor het internet sneller werkt.    

[linktable l1=’http://www.pc-sneller-maken.nl/traag-internet/’ l1txt=’Welke factoren maken internet traag?’ l2=’#’ l2txt=’Configuratie van Internet Explorer verbeteren’ l3=’http://www.mozilla-europe.org/nl/firefox/’ l3txt=’Download Firefox’] 

[footer]

Meet the Author

Admin
1 comment… add one

Leave a Comment