Internet speedtest

Er zijn ontzettend veel websites te vinden die internet speedtest aanbieden. In het kader: internet sneller maken, is een speedtest een belangrijkt onderdeel. Maar waar dient nou zo een speed test voor? Wat kunt u met deze informatie? Veel mensen voeren zo een test uit om te bepalen of hun internet provider de internet snelheid levert die ze beloven. Ook veel mensen zijn op zoek naar de oorzaak van een traag internet en een internet speedtest kan daarbij helpen. Toch een trage internetverbinding heeft vaak te maken met een trage, vervuilde computer. Het onderhouden en schoonmaken van uw computer is belangrijk. Voordat u een internet speedtest doet, is het verstandig om uw computer te controleren. Is uw trage internet een gevolg van een vervuilde computer? Check eerst eens uw PC Speed!

Aanbevolen computer speed test:

Check hier uw computer speed level. 

 

Uitvoeren van internet speedtest

Wanneer u computer schoon is, kunt u een speedtest bijvoorbeeld uitvoeren bij UPC, nadat u de test heeft uitgevoerd kunt u uw internet download en upload snelheid zien.

voorbeel resultaat internet speedtest

Maar wat kunt u nu precies met deze informatie? Betekend dit nu dat uw een langzame internet verbindig heeft of juist een snelle verbinding? De snelheid van uw internet verbinding wordt gemeten in de hoeveelheid data die uw computer kan ontvangen of versturen per seconde. De hoeveelheid data wordt in bites per seconde of Megabites per seconde gemeten.

U kunt een online toolgebruiken om deze Mpbs om te rekenen naar MB, zodat u beter kunt vergelijken met de beloofde download of upload snelheid van uw provider. Zo een omreken tool kunt u hier vinden.

Als u na het meten van uw internet snelheid er achter komt dat u download of upload snelheid lager is dan dat uw provider heeft beloofd (en waar u voor betaald) heeft het geen zin om direct bij uw provider te gaan klagen. Er zijn veel oorzaken voor een traag internet, en in veel gevallen is uw provider niet de oorzaak. Ik raad u aan, gedurende week een aantal metingen te verrichten en het liefst meten vanaf verschillende computers.

U moet er zeker van zijn dat u computer niet besmet is met een virus of spyware, anders zijn de meetresultaten niet betrouwbaar. Als u wilt controleren of u pc besmet is met een virus dan raad ik u Spyware Doctor van Pc Tools aan. Ook als u niet goed uw computer onderhoudt kan het internet langzaam worden. Vergeet niet dat het anoniem surfen met een snelle proxy verbinding ook internet sneller kan maken. Lees meer hierover op het artikel: anoniem internetten.

[speed id=a1]

[linktable l1=’http://www.pc-sneller-maken.nl/internet-versnellen/’ l1txt=’Internet versnellen advies en tips’]

[footer]

Meet the Author

Admin
0 comments… add one

Leave a Comment