Optimaliseren van configuratie Internet Explorer

Met als doel internet versnellen, gaan we Internet Explorer van Microsoft onder de loep nemen en geven we instructies hoe u een traag internet kunt verbeteren.
internet explorerInternet Explorer (IE) is een van de meeste gebruikte internet explorers. Vroeger had IE helemaal geen concurrentie, tegenwoordig zijn er meer goede browser te vinden, zoals Firefox of Safari.
Er zijn veel faktoren die internet traag maken, waaronder virussen. Indien uw pc besmet is met een virus zult u nooit de snelheid van het internet kunnen verbeter.
Als u niet zeker bent of uw pc besmet is met een virus dan raad ik u aan een gratis virus-scan te doen met Spyware Doctor.

Wijzigen van Internet Explorer instellingen

1. Controleer hoeveel “Toolbars” actief zijn in uw browser. Ik heb browsers gezien waarbij een goolge toolbar, yahoo en een Ask toolbar actief was.
Elke toolbar die u installeert maakt uw browser langzamer. Maak er zo min mogelijk gebruik van.
Als u een toolbar gebruikt, zorg er dan ook voor dat alleen die knoppen worden getoond, die u gaat gebruiken. Bijvoorbeeld in toolbar favorieten, plaats daar niet te veel links, alle deze links worden geladen op het moment dat u de browser start.

2. Opschonen van de favorieten lijst: Zorg ervoor dat de favorietenlijst niet te groot wordt, verwijder links die u niet meer gebruikt.

3. Schakel add-ons uit die u niet gebruikt. Een add-on is een klein programmaatje dat draait binnen uw internet browser. Bijvoorbeeld als u Skype installeerd wordt automatisch in uw browser ook een skype add-on geinstalleerd. Deze add-on plaats een telefoontje naast telefoonnummers die worden gevonden op een internet pagina, zodat u direct zou kunnen bellen naar dat nummer via Skype.
Handig maar die Skype add-on moet wel elke keer als u een pagina bezoekt de site analyseren om te bepalen of er telefoonnummer op staat. Dit kost natuurlijk resources en dus tijd.

U kunt add-ons uitschakelen in “Extra->Invoegtoepassingen beheren“. U kunt zonder problemen add-ons uitschakelen en als u wilt ook weer activeren.

4. IE8 heeft een nieuwe functie dat “Feeds en Webslices” heet. Als u deze functie niet gebruikt, schakel hem dan uit.
“Extra->Internet opties”, selecteer het tabblad “Inhoud” en druk op de knop “Instellingen”. Zorg ervoor dat er geen een opties staat aangevinkt.

5. Als u een download manager gebruikt, zorg er dan voor dat ze download manager niet actief is in uw internet explorer.

Door deze 5 eenvoudige stappen voorkomt u dat u internet traag wordt, en zorgt u voor een sneller internet.

[speed title=’Wilt u in één keer internet versnellen?’]

[linktable l1=’http://www.pc-sneller-maken.nl/traag-internet/’ l1txt=’Welke factoren maken internet traag?’ l2=’http://www.microsoft.com/netherlands/artikelen/downloads/download_ie8.aspx’ l2txt=’Download Internet Explorer’ l3=’http://www.pc-sneller-maken.nl/internet/versnellen/wijzig-firefox-instellingen/’ l3txt=’Optimaliseren van FireFox’] 

[footer]

Meet the Author

Admin
1 comment… add one

Leave a Comment